vrijdag 27 mei 2011

Crisis...

Het is allemaal wat…De crisis slaat in en iedereen wordt er mee geconfronteerd. Bedrijven hebben moeite om overeind te blijven, werknemers worden ontslagen en de vaste lasten zijn niet meer te betalen. Het veilige nestje zal verkocht moeten worden. Het is voor een jonge starter bijna onmogelijk om een lening te krijgen, dus de thuisblijvers die het veilige nestje niet meer kunnen bekostigen, krijgen te maken met incassobureaus. Gelukkig is er de voedselbank die het volk toch een handje helpt.
 
In muziekland is het nog een groot mysterie wat de BTW verhoging zal doen met het voortbestaan van festivals. Slimmeriken die de nieuwe maatregel probeerde te omzeilen zijn gevonden en moeten alsnog de volle pond betalen. De crisis zorgt ervoor dat in podiumland de meesten besluiten om er toch maar mee te stoppen om het ergste te voorkomen. Kortom muziekland also gets f’ed in the A..
De crisis slaat in en iedereen wordt er mee geconfronteerd… Toch..? Ik zet mijn televisie aan en zie grijze mannen en vrouwen voorgereden worden in luxe auto’s ,nadat zij zijn overgevlogen uit het buitenland, voor de 40ste verjaardag van ons prinsesje. De verjaardag wordt dan ook gevierd in het Concert gebouw waar twee peperdure pianoconcerten plaats zullen vinden. Voor de bijzondere gelegenheid hoort natuurlijk ook een bijzondere outfit die op maat gemaakt zal worden en dan weer in de koninklijke kledingkast zal verdwijnen. Het bezoek van adel zal natuurlijk ook beveiligd moeten worden en er zullen wat dure flessen champagne opengeplopt worden.
Nu heb ik een vraag: wie betaald dit allemaal? Is dit opgenomen in het bezuinigingsplan? Moet het geld niet anders besteed worden? Hoe zit het met de thuisblijvers die normaal een goede maandsalaris hadden en hun gezin konden onderhouden en die nu met het gezin maar in de auto slapen omdat zij het huis af moesten staan aan schuldeisers? Hoe zit het met muziekland? Hoe zit het met gewoon je verjaardag vieren met twee kratten bier, 3 flessen Bacardi en als hoogtepunt van de avond een snackmix van de Aldi?
Volk,
Wees niet getreurd. Van de door ons betaalde verjaardagsfeestje, voor ons prinsesje, zijn er nog 1200 kaarten te koop voor “normale” mensen..
Prinsesje gefeliciteerd met je 40ste verjaardag, dus hierbij de video van de dag.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten