maandag 6 juni 2011

Giro 666


Nieuwe technieken, grote huizen, luxe bolides en tuinmannen. Een beloning voor het oplichten van mensen. Mensen die niets vermoedend met hun bordje eten voor de beeldbuis kruipen om het nieuws te volgen en plots een hartverscheurende reclamefilmpje voorgeschoteld krijgen van een negertje in een sloppenwijk in hartje Afrika. Een opgezwollen buikje, vliegjes in de mond, bruin drinkwater en een groot geweer in de hand moeten de triggers zijn om ons schuldig te laten voelen terwijl wij naar ons goed gevulde bordje kijken. Hoe kan je het in je hoofd halen om zo geld om te zetten?! Een goede doel met een hongerig meisje zonder benen als logo. Wat ben je voor een persoon als je zo een marketing actie bedenkt?! Wat ben je voor een persoon als je oorlogen ziet als een bron van inkomsten?
Ze hebben het wel slim aangepakt. Aan de top van de concerns weten ze het opgehaalde geld goed te besteden, maar onder aan de geldmolen weten ze vrijwilligers te strikken die je op straat lastig vallen met het verkooppraatje dat zij het vrijwillig doen.
Dan heb ik een vraag voor hun. Hoe is het mogelijk dat er in 2011 nog steeds honger heerst op aarde? Hoe is het mogelijk dat er in 2011 nog steeds oorlogen zijn?! Is het niet een beetje eigenaardig als je baas in een villa van 5 miljoen woont terwijl hij met dat geld 20 dorpen van water kan voorzien? Is het niet vreemd dat na al dat geld ophalen nog steeds recente beelden zijn van hongerige wezen?
Veel organisaties koppelen hun product dan ook aan een goede doel. Voor elke maandverbandje dat je koopt wordt er een baby ingeënt tegen een enge ziekte. Het is toch niet te geloven...
Misschien is het je nog niet opgevallen, maar zie jij de laatste tijd nog hongerige kindjes op tv? Nee he? Er is een nieuwe marketing instrument gevonden door organisaties, Social Media…
Hoe is het mogelijk dat er in 2011 nog steeds honger heerst op aarde? Hoe is het mogelijk dat er in 2011 nog steeds oorlogen zijn?!
Hierbij de video van de dag:

1 opmerking: